8 Kasım 2015 Pazar

Romantik Bayan olmanın yolları


Romantik kadın nasıl olunur?
Sanılanın aksine erkeklerin çoğu  kadınlar kadar romantizm severler.Erkeklerin romantizmi ifade etme yöntemleri kadınlarınkinden farklı olduğu için zannederiz ki,erkekler romantizme uzak...

Özellikle romantizmi seven duygusal bir erkek eşinden veya sevgilisinden beklediği karşılığı göremeyince üzülür ve içine kapanır.Kadınlardaki romantizm yoksunluğunun en yaygın nedenleri şunlardır;
-Baskıcı ve ifade özgürlüğü olmayan bir aile ortamında yetişmek.
-Özgüven eksiliği
-İlişkinin zamanla ’’ sevgili ‘’ formatından çıkıp ‘’arkadaş/dost’’formatına dönüşmesi.
-Çevresel faktörler (maddi konular,aile ortamı,çocuklar v.d)
-Dürtüsellik ve davranış kontrol bozuklukları.
Eğer  birlikte olduğunuz erkeği seviyorsanız,aşıksanız ve yeterince romantik olmamanızdan dolayı sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki öneriler işinize yarayabilir.Lakin,birlikte olduğunuz erkek sizin için yeterince önemli değilse,bu önerileri dikkate almayın ve yazıyı okumayı burada sonlandırın.Çünkü, kadın yeterince değer vermediği bir erkek istiyor diye romantik olmaya çalıştıkça daha yüzeysel ve yapmacık olur.
Kararınız  ‘’Ona değer veriyorum ve romantik olmak istiyorum.’’ seçeneği ise buyurun başlayalım;
Kadın nasıl daha romantik olur?
1-Bakış ve mimiklerinizin farkında olun
Duygu ve düşüncelerimizi karşımızdakine geçiren en önemli organ gözlerimizdir...Ne düşünürseniz düşünün,o duyguyu ifade eden bakışlarla erkeğinize bakmıyorsanız,sizin ne kadar romantik olduğunuzu anlayamaz.Aynı şekilde mimiklerde öyle...Çoğu insan bakış ve mimikleri konusunda farkındalık sahibi değildir.Bir video çekiminde kendisini izleyen insanların;’’Aaa nasıl bön-bön bakıyorum’’ diye şaşırmalarının en büyük nedeni bu farkındalıksızlıktır.Bakış ve mimikleriniz hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız  bir mizansen yaratıp kendinizi kameraya çekin.Tek başınıza yapacağınız bu alıştırmalar bakış ve mimiklerinizi kontrol etmenize ve romantizmi karşınızdakine geçirmenize yardımcı olabilir.
2-Beden dilinizi geliştirin
İletişimle ilgili diğer bir iki yazımda ele aldığım gibi,beden dili doğru duygu ifadesi için önemlidir.’’Aşkım seni çok seviyorum,iyi ki varsın.’’ Diyen bir erkeğin duygu yoğunluğuna ,masanın kenarına yaslanıp kaykılarak vereceğiniz’’ bende seni çok seviyorum aşkım’’ karşılığı doğal olarak istenilen romantik ortamı sağlamayacaktır.Beden dili kullanımı hakkında kaliteli kitaplardan ve web sitelerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
3-Dişiliğinizi geliştirin ve koruyun
Sizin için saçma ve anlamsız gelse de bir kadın olarak dişilik estetiğini korumanız önemli.Uzun süren ilişkilerde veya evliliklerde kadın ve erkek kendini salmakta,deyim yerinde ise ‘’kanka’’ olmaktalar.Bu durum mutlu ilişki için iyi bir şey gibi görünse de, cinsellik ve romantizmin en büyük düşmanıdır.Erkek önemli olmadığını söylese bile,kadın estetiğini,gizemini ve romantizmini korumanız,kendinize bakmanız,görünümünüze,kıyafetlerinize dikkat etmeniz gerekir.
4-Argo konuşmalar yapmayın
Erkeklere sıcak ve samimi görünen ‘’harbi kız,delikanlı kız’’imajınızı kullandığını sokak ağzı sağlıyor ise bu alışkanlığınızı bir an önce terk etmenizi öneririm.Her ne kadar eşiniz ve sevgiliniz ile samimi olmak için bu dili kullanıyor olsanız bile,sonuçta o erkek,siz kadınsınız.Yukarıda da belirttiğim gibi,kadın zarafetini  korumalı,sıcak ve samimi olmanın daha farklı yollarını bulmalısınız.
5-Kadınsal konuları anlatmayın,anlatırsanız bile çok detaya girmeyin
Regl,kıl tüy işleri gibi kadınsal mevzuları en ince ayrıntısına kadar eşinize anlatmayın.Elbette mevcut bedensel ve psikolojik durumunuz hakkında bilgi vermelisiniz ama,’’Aşkım bu yeni aldığım ped  hiç iyi değilmiş bak pijamam berbat oldu. ‘’gibi bir cümlede kurmayın.
6-Aşırı eleştirel ve öğretici olmayın
Tabi ki bu bir kişilik özelliği ve hemen değişmeyecektir.Ama eşiniz sizin çok didaktik(öğretici) olduğunuzdan şikayetçi ise biraz kendinizi kontrol etmenizde yararlı olabilir.Herkesin hataları olabileceğini,hiçbir şeyin mükemmel olamayacağını aklınızdan çıkarmayın.
7-Mükemmeliyetçi ve titiz davranmayın
Eşinizle evde baş başa  çok romantik bir akşam yiyorsunuz ve şarap kadehi masaya döküldü ! ‘’Eyvah her şeyi toplayalım ben şu örtüyü makinaya atayım, yoksa leke çıkmaz!’’ gibi bir cümle tebessüm ederek ‘’işte ben’’dedirtiyorsa, bu kadar ideal olmamayı bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.Nemi yapmalı? Bırakın o lekeyle o örtü öylece kalsın! Ambiansı  bozmayın.En kötü ihtimal yeni bir masa örtüsü alırsınız...Romantizmi doyasıya yaşayın,ayrıntılara takılmayın.
Yukarıda açıkladığım romantizm başlıkları konunun temelidir.Bu temel olmaz ise üzerine kuracağınız romantizm binası gecekonduya benzer.Örneğin çoğu internet sitesinde yer alan;’’Romantik kadın olmak istiyorsanız masaj yapmayı öğrenin’’ gibi tavsiyeler ,bu temeli kurmadan bir anlam ifade etmeyecektir.Yukarıdaki konularda sorunlar aşıldıktan sonra;Masaj yapmak,iyi dans etmek,romantik yemek ortamı hazırlamak ,özel günler için hediye almak gibi pek çok detay kendiliğinden gelişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.